Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Consiliul Concurenței la Forumul Juridic Internațional

Consiliul Concurenței la Forumul Juridic Internațional

           
22.05.2019   1108 Accesări    

În perioada 16-17 mai 2019, în orașul Sankt Petersburg (Federația Rusă) a avut loc cel de-al IX-lea Forum Juridic Internațional. Consiliul Concurenței din Republica Moldova a fost reprezentat la eveniment de Gabriela CORCIMARI, Șef adjunct al Direcției Juridice.

         În cadrul evenimentului s-au desfășurat sesiuni plenare dedicate problemelor și provocărilor existente în domeniul politicii concurențiale. În acest sens, în cadrul sesiunii Economia digitală - noi provocări, noi decizii" au fost puse în discuții teme actuale și importante pentru economia de piață ce vizează cartelurile digitale și necesitatea îmbunătățirii cadrului de reglementare a concurenței în condițiile economiei digitale.

         Totodată, a fost lansat pentru discuții subiectul de o importanță majoră, ce ține de proprietatea intelectuală și reglementarea concurenței. Astfel, au fost audiate opiniile și abordările reprezentanților ale uniunilor avocaților, ai Serviciului Federal Antimonopol și ai autorității de protecție a proprietății intelectuale din Federația Rusă, dar și a reprezentanților mediului academic din China, Marea Britanie și Germania.

         Forumul Juridic Internațional din Sankt Petersburg a devenit un lider mondial al platformelor de discuție a problemelor actuale cu care se confruntă comunitatea juridică internațională. Cea de-a IX-a ediție a Forum-ului a întrunit sub egida sa circa 530 de speakeri și peste 4 900 de participanți delegați, reprezentând 95 de țări.

Consiliul Concurenței

22.05.2019

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next