Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Workshop dedicat proiectului raportului „Moldova: Realizarea Dinamismului Economic”

Workshop dedicat proiectului raportului „Moldova: Realizarea Dinamismului Economic”

           
07.05.2019   1047 Accesări    

Recent, Biroul Băncii Mondiale a găzduit un workshop dedicat proiectului raportului „Moldova: Realizarea Dinamismului Economic”, cu participarea experților Grupului Băncii Mondiale și reprezentanților autorităților publice din Republica Moldova.

Scopul workshop-ului a fost diseminarea concluziilor analizei recente a Băncii Mondiale, care identifică posibilele reforme pentru stimularea ritmului de creștere economic și accelerarea procesului de creare de locuri de muncă.

La eveniment reprezentanții Consiliului Concurenței; au prezentat opinia autorității în cadrul panelului dedicat concurenței. Participanții la discuții au analizat restricțiile privind concurența pe piață în Moldova, care pot obstrucționa creșterea productivității și care identifică oportunități pentru modificarea politicilor în domeniu.

În cadrul evenimentului, părțile au ajuns la un consens. Experții Băncii Mondiale au agreat și acceptat propunerile, comentariile și obiecțiile prezentate de Consiliul Concurenței. Dialogul constructiv între părțile implicate va avea un impact pozitiv în dezvoltarea economiei și eliminarea barierelor în calea concurenței.

Consiliul Concurenței

07.05.2019

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next