Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Atelier de lucru privind monitorizarea și evaluarea ajutarelor de stat

Atelier de lucru privind monitorizarea și evaluarea ajutarelor de stat

           
08.04.2019   1115 Accesări    

In perioada 8-9 aprilie, curent la Chișinău  se desfășoară Atelierul de lucru TAIEX al Comisiei Europene, cu generuicul : "Monitorizarea și evaluarea ajutoarelor de stat", care a întrunit sub egida sa cca 80 de participanți - experți ai Uniunii Europene, reprezentanți ai Consiliului Concurenței și ai autorităților publice din Republica Moldova.
Scopul său este de a îmbunătăți cunoștințele în domeniul monitorizării ajutoarelor de stat în conformitate cu normele UE.  
Ajutoarele de stat dețin un rol semnificativ în economia națională. Ele pot influenţa în mod negativ funcţionarea mecanismului de piaţă al cererii şi ofertei şi avantajele competitive ale sistemului care constituie fundamentul comerţului internaţional, pot denatura concurenţa şi pot duce la conflicte comerciale, la utilizarea ineficientă a resurselor, precum şi la reducerea bunăstării sociale.
 Anume din acest considerent instituirea unui mecanism performant în domeniul acordării și monitorizării ajutorului de stat constituie un obiectiv prioritar pentru Consiliul Concurenței, prevăzut inclusiv și în Programul național în domeniul concurenței și ajutorului de stst pentru anii 2017-2020.
Astfel, în urma acestui eveniment cu ajutorul experților europeni urmează să identificăm acele practici necesare în vederea utilizării eficiente a resurselor publice în cadrul mecanismului ajutorului de stat, ceea ce va contribui la reducerea ponderii ajutorului de stat în PIB pînă la 1%, conform mediei Uniunii Europene. 

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next