Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Consolidarea dialogului cu reprezentanții mediul de afaceri

Consolidarea dialogului cu reprezentanții mediul de afaceri

           
26.03.2019   717 Accesări    

Astăzi, 26 martie 2019, s-a desfășurat un atelier de lucru pentru reprezentanții Asociației Investitorilor Străini, cu  tematica: Legislația în domeniul concurenței.

Evenimentul a fost deschis cu un cuvânt de salut din partea domnului Marcel RĂDUCAN, Președintele Consiliului Concurenței și moderat de domnul Viorel MOȘNEAGA, Membru al Plenului Consiliului Concurenței.

Seminarul s-a axat pe familiarizarea reprezentanților mediului de afaceri cu principalele noțiuni și prevederi ale legislației în domeniul concurenței și a publicității. În acest sens reprezentanții Consiliului Concurenței au vorbit despre evaluarea impactului de reglementare a actelor normative asupra mediului concurențial, examinarea operațiunilor de concentrare economică și acordurilor anticoncurențiale, analiza acțiunilor/inacțiunilor Autorităților Publice de restrângere, împiedicarea, sau denaturare a concurenței, examinarea actelor de concurență neloială și publicitate neadecvată și analiza  practicilor anticoncurențiale, și anume: abuzul de poziție dominantă.

Este apreciabil că există o atmosferă binevoitoare, deschidere din partea investitorilor străini și dialog eficace, participanții intervenind activ în discuții cu întrebări interesante și propuneri productive.

Consiliul Concurenței

26.03.2019

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next