Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  O nouă ședință dedicată implementării legislației în domeniul ajutorului de stat

O nouă ședință dedicată implementării legislației în domeniul ajutorului de stat

           
12.03.2019   722 Accesări    

Continuăm campania de informare despre obligativitatea raportării tuturor ajutoarelor de stat și ajutoarelor de minimis acordate pe parcursul anului 2018.

În acest sens, Consiliul Concurenței în colaborare Oficiului Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat au realizat, astăzi 12 martie 2019, un seminar privind implementarea Legii cu privire la ajutorul de stat cu reprezentanții autorităților publice locale din Strășeni.

Evenimentul a fost deschis cu un cuvânt de salut al domnului Ghenadie IURCO, Șef al Oficiului Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat și domnului Ion  URSU, Vicepreședinte al raionului Strășeni.

În cadrul evenimentului, reprezentanții Consiliului Concurenței au prezentat modalitățile de raportare a ajutorului de stat și au vorbit despre obligativitatea raportării tuturor ajutoarelor de stat. În special au fost abordate subiecte ce țin de: obligațiile furnizorului ajutorului de stat, completarea formularelor de raportare a ajutoarelor de minimis și ajutoarelor de stat acordate în anul 2018 de către APL-uri, procedura de acordare ajutorului de minimis, Sistemul Informaţional Registrul Ajutoarelor de Stat din Moldova (SIRASM).

Ulterior, discuțiile s-au axat pe Serviciile de Interes economic generai și în special pe implementarea prevederilor p. 34-35 din Programul național în domeniul concurenței și ajutorului de stat pentru anii 2017-2020. 

Reiterăm, că în conformitate cu prevederile Legii nr. 139 din 15.06.2012 cu privire la ajutorul de stat, furnizorii de ajutor de stat urmează să raporteze Consiliului Concurenței toate ajutoarele de stat acordate pe perioada anului 2018.

Termenul limită de raportare a ajutoarelor de stat este 31 martie 2019.

Pentru informații suplimentare referitor la raportarea ajutoarelor de stat puteți apela la următoarele numere de telefoane: (022) 27-45-65; (022)27-34-43.

Eveniment organizat cu susținerea Unității de Implementare a Grupului Băncii Mondiale.

Consiliul Concurenței

12 martie 2019

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next