Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Modalitățile de raportare a ajutorului de stat prezentate la Cantemir

Modalitățile de raportare a ajutorului de stat prezentate la Cantemir

           
08.02.2019   7951 Accesări    

Continuăm campania de informare despre obligativitatea raportării tuturor ajutoarelor de stat și ajutoarelor de minimis acordate pe parcursul anului 2018.

În acest sens, reprezentanții Consiliului Concurenței au dat curs invitației Oficiului Teritorial Cahul al Cancelariei de Stat și participă astăzi, 8 februarie 2019, la seminarul instructiv-metodologic organizat la Cantemir, cu reprezentanții autorităților publice locale de nivelul I și II.

În cadrul evenimentului, reprezentanții Consiliului Concurenței au prezentat modalitățile de raportare a ajutorului de stat și au vorbit despre obligativitatea raportării tuturor ajutoarelor de stat. În special au fost abordate subiecte ce țin de: „Raportarea și evidența ajutorului de stat", „Ajutorul de stat pentru servicii de interes economic general" și „Sistemul Informaţional Registrul Ajutoarelor de Stat din Moldova (SIRASM)."

Seminarul a întrunit peste 80 de primari, secretari ai consiliilor locale de nivelul I și II, contabili șefi, reprezentanți ai serviciilor descentralizate și ai serviciilor publice desconcentrate din raionul Cantemir.

Reiterăm, că în conformitate cu prevederile Legii nr. 139 din 15.06.2012 cu privire la ajutorul de stat, furnizorii de ajutor de stat urmează să raporteze Consiliului Concurenței toate ajutoarele de stat acordate pe perioada anului 2018.

Termenul limită de raportare a ajutoarelor de stat este 31 martie 2019.

Pentru informații suplimentare referitor la raportarea ajutoarelor de stat puteți apela la următoarele numere de telefoane: (022) 27-45-65; (022)27-34-43.

Consiliul Concurenței

8 februarie 2019

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next