Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Discuții privind progresele și provocările celui de-al doilea Proiect de Ameliorare a Competitivității (CEP II)

Discuții privind progresele și provocările celui de-al doilea Proiect de Ameliorare a Competitivității (CEP II)

           
21.01.2019   634 Accesări    

Președintele Consiliului Concurenței, Marcel RĂDUCAN s-a întrunit, la data de 17 ianuarie 2019, în cadrul unei  întrevederi cu Aureliu CASIAN, Directorul Unității de Implementare a Proiectului Băncii Mondiale de Ameliorare a Competitivităţii (UIPAC) și  Galina CICANCI, Consultant, Sectorul privat și financiar, Banca Mondială din Moldova.

În cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiecte precum: progresele atinse pe parcursul implementării Proiectului, provocările întâlnite cât și următorii pași care urmează a fi realizați în viitorul apropiat în vederea finisării cu succes a acestuia.

Totodată, în cadrul evenimentului au fost înmânate diplome de participare angajaților Consiliului Concurenței, care au beneficiat de instruiri în domeniul investigării cazurilor de încălcare a legislației concurențiale, derulate de Consiliul Concurenței din România și finanțate de Proiectul Băncii Mondiale de Ameliorare a Competitivităţii (CEP II).

Amintim că CEP II a demarat în 2014 și urmează să fie implementat până în 2019. Acest Proiect își propune să îmbunătățească mediul de afaceri prin susținerea Guvernului în implementarea strategiilor orientate spre crearea unui mediu de afaceri favorabil, reducerea constrângerilor și costurilor pentru gestionarea unei afaceri. Principalii beneficiari ai proiectului sunt ÎMM-urile și companiile orientate spre export, întreprinderile din Moldova și investitorii străini, instituțiile de stat, printre care și Consiliul Concurenței.

 

Consiliul Concurenței

21 ianuarie 2019

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next