Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Doi funcționari publici debutanți, confirmați în funcție la Consiliul Concurenței

Doi funcționari publici debutanți, confirmați în funcție la Consiliul Concurenței

           
26.12.2018   490 Accesări    

Astăzi, 26 decembrie, în conformitate cu prevederile Legii nr. 158-XVI din 04.07.2008 cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public, a avut loc jurământul funcţionarilor publici debutanți și confirmarea acestora în funcții publice.

Tinerii specialiști au depus jurământul de credință în fața simbolurilor de stat și a colegilor de breaslă, jurând să respecte Constituţia Republicii Moldova, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să apere suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, să execute cu o manieră obiectivă şi imparţială legile ţării, să îndeplinească în mod conştiincios obligaţiile ce îi revin în exercitarea funcţiei publice şi să respecte normele de conduită profesională.

După ce au trecut cu succes perioada de probă de şase luni, prevăzută de legislație, tinerii specialiști  au fost confirmați în funcţii publice în cadrul autorității.

Conform legislației din Republica Moldova, funcţionarilor publici li s-au conferit gradul de calificare „Consilier de clasa a III-a".

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next