Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Alături de studenți de Ziua Mondială a Concurenței

Alături de studenți de Ziua Mondială a Concurenței

           
05.12.2018   246 Accesări    

A devenit o frumoasă tradiție pentru noi ca de Ziua Mondială a Concurenței, să deschidem larg ușile în fața tinerilor, care în viitorul apropiat vor îmbrățișa nobilele profesii de economiști, juriști, jurnaliști etc. In acest an ne-am întrunit la o masă de discuții cu peste 50 de studenți de la Universitatea de Stat a Republicii Moldova și cei de la Academia „Ştefan cel Mare" a Ministerului Afacerilor Interne.

Evenimentul a avut un caracter interactiv. Doamna Cornelia Gorincioi, Șef Direcție Concurență Neloială împreună cu Doamna Mihaela Rusu, Șef Direcție Resurse Umane și Secretariat au familiarizat oaspeții Consiliului Concurenței cu noțiuni generale despre concurență și ajutor de stat, au vorbit despre ultimele decizii și cazuri răsunătoare, cât și despre activitatea Consiliului Concurenței. Totodată, studenții au avut parte de o excursie inedită în Muzeul Consiliului Concurenței.

Ziua Mondială a Concurenței a fost introdusă în 2010 la inițiativa Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD) pentru a marca cea de-a 30- cea aniversarea de la adoptarea de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), în 1980, a Ansamblului de principii și reguli echitabile convenite la nivel multilateral pentru controlul practicilor comerciale restrictive.Acest document este utilizat de numeroase țări în curs de dezvoltare pentru elaborarea și adoptarea unor noi legi în domeniul concurenței.

Tradițional Ziua Mondială a Concurenței este sărbătorită de autoritățile de concurență din întreaga lume prin desfășurarea diferitor activități precum: seminare, conferințe, training-uri etc.

Consiliul Concurenței

05.12.2018

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next