Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Eveniment regional găzduit la Chișinău - Conferința Internațională ”Tehnici de investigare a cazurilor de practici anticoncurențiale”

Eveniment regional găzduit la Chișinău - Conferința Internațională ”Tehnici de investigare a cazurilor de practici anticoncurențiale”

           
15.11.2018   1640 Accesări    

În premieră, Consiliul Concurenței a întrunit reprezentanți din 7 state în cadrul unui eveniment regional de amploare  cu genericul "Tehnici de investigare a cazurilor de practici anticoncurențiale".  Evenimentul se desfășoară în perioada 13-15 noiembrie, 2018, la Chișinău, și este organizat de Consiliul Concurenței al Republicii Moldova în parteneriat cu Biroului Federal de Investigații (FBI) din Statele Unite ale Americii (SUA).

La Conferință participă reprezentanți ai autorităților de concurență din Republica Belarus, Republica Georgia, Republica Lituania, Republica Moldova, România, Ucraina precum și reprezentanți ai Biroului Federal de Investigații (FBI) și Departamentului de Justiție (DoJ) al SUA.

Viorica CĂRARE, Președintele Consiliului Concurenței al Republicii Moldova și reprezentantul Biroului Federal de Investigații (FBI) din SUA au deschis evenimentul cu un cuvânt de salut. „Este important pentru noi să preluăm practici deja existente de deconspirarea a  cartelurilor. În cazul dat  vorbim de experiența colegilor din SUA, care este de peste 100 de ani în acest domeniu" - a menționat doamna CĂRARE.

Este o premieră când pe parcursul a trei zile reprezentanții Consiliului Concurenței din Republica Moldova împreună cu experții din SUA au împărtășit colegilor din autoritățile de concurență din regiune experiența și tehnicile utilizate în investigarea cazurilor de practici anticoncurențiale.

Participanții la Conferință au avut au oportunitatea de a cumula noi cunoștințe, au beneficiat de exerciții practice, au împărtășit propria experiență, implicându-se activ în discuții și dezbateri.

 

Consiliul Concurenței

15 noiembrie 2018

 

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next