Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Ziua Ușilor Deschise la Consiliul Concurenței

Ziua Ușilor Deschise la Consiliul Concurenței

           
29.06.2018   7575 Accesări     Cuvinte cheie ↓

Continuăm șirul de evenimente dedicate Zilei Concurenței.

În acest context, astăzi 29 iunie 2018, am deschis larg ușile pentru un grup tineri.

Evenimentul a avut un caracter interactiv, oaspeții Consiliului Concurenței fiind familiarizați cu noțiuni generale despre concurență și ajutor de stat, au aflat  despre ultimele decizii și cazuri răsunătoare, cât și despre activitatea Consiliului Concurenței și au avut parte de o excursie inedită în Muzeul Consiliului Concurenței.

De 11 ani deja colectivul nostru sărbătorește Ziua Concurenței, care în acest an a devenit și sărbătoare națională, consemnată anual la 30 iunie, dată la care în anul 2000 a fost adoptată Legea cu privire la protecția Concurenței.

Scopul aceste sărbători este promovarea în societate a culturii concurențiale pentru promovarea intereselor legitime ale consumatorilor cât şi pentru asigurarea prin informare, în societate a relațiilor ce țin de prevenirea practicilor anticoncurenţiale şi a concurenţei neloiale. Instituirea „Zilei Concurenţei" va determina creşterea gradului de conştientizare a necesitații existenței unui mediu concurențial loial, dar și a rolului şi locului concurenţei într-o economie de piaţă, în condițiile în care un grad ridicat de concurenţă poate îmbunătăţi performanţa economică a unui stat, să deschidă oportunităţi de afaceri cetăţenilor acestuia şi să reducă costul bunurilor şi serviciilor la nivelul întregii economii.

Totodată, instituirea „Zilei Concurenţei", va alinia Republica Moldova la bunele practici internaționale și va permite de a discuta și de a evidenția în societate problemele ce țin de concurență la nivel național, cât și de a promova politicile în domeniul concurenței.

Consiliul Concurenței

29 iunie 2018

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next