Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Dialog constructiv cu reprezentanții mediului de afaceri

Dialog constructiv cu reprezentanții mediului de afaceri

           
06.03.2018   1902 Accesări     Cuvinte cheie ↓

Chiar acum suntem în dialog direct cu reprezentanții mediului de afaceri în cadrul platformei de discuții - Competition CaFÉ, organizată în parteneriat cu Asociația Business-ului European (EBA MOLDOVA).
Evenimentul a fost deschis de domnul Thomas MOSER, Președinte al Asociației Business-ului European și doamna Viorica CĂRARE, Președinte al Consiliului Concurenței, care au menționat importanța acestor întruniri și discuții, ce oferă posibilitatea de a aborda deschis problemele și provocările cu care se confruntă mediul de afaceri și de a identifica soluțiile pentru depășirea acestora.
„Este foarte important ca mediul de afaceri să conștientizeze că formarea și menținerea unui mediu concurențial loial reprezintă o misiune importantă, care poate fi asigurată doar prin eforturi comune depuse de mediul de afaceri și autoritățile statului, ceea ce va asigura echilibru și echitate în relațiile dintre agenții economici.", a subliniat doamna CĂRARE.
În această ordine de idei, doamna Diana LAPTEACRU, Șef Direcția Abuz de Poziție Dominantă, a prezentat participanților instrumentul european a politicii de concurență - angajamentele. În special, au fost abordate subiecte ce țin de cadrul normativ, sfera de aplicare, aspectele procedurale, etapele de examinare, impactul și importanța acestora.
„Angajamentele reprezintă o procedură excepțională ce face posibilă restabilirea concurenței efective pe piață, fără aplicarea măsurilor de sancționare", a menționat în acest sens doamna CĂRARE.
La eveniment participă peste 25 de reprezentanți ai mediului de afaceri, care vor avea posibilitatea să adreseze întebări și să se implice activ în discuții și dezbateri ce vizează aplicarea noilor mecanisme legislative din domeniul concurenței

Consiliul Concurenței
06.03.2018

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next