Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Eliminarea barierilor anticoncurențiale în domeniul farmaceutic și serviciilor medicale discutate într-o nouă ședință

Eliminarea barierilor anticoncurențiale în domeniul farmaceutic și serviciilor medicale discutate într-o nouă ședință

           
10.01.2018   1259 Accesări     Cuvinte cheie ↓

Astăzi, 10 ianuarie a avut loc o nouă ședință dedicată implementării Programului național în domeniul concurenței și ajutorului de stat pentru anii 2017-2020, cu participarea reprezentanților Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ai Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Principale subiectele abordate în cadrul ședinței s-au axat pe realizarea pct. 1-6 din Planul de acțiuni privind implementarea  prevederilor Programului menționat, care se referă în mod special la reglementările din domeniul farmaceutic, serviciilor medicale prestate de entitățile publice și private, competențele și rolul diferitor autorități publice în promovarea politicilor proconcurențiale în domeniul sănătății.

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ai Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și-au arătat deschiderea spre colaborare cu Consiliul Concurenței în vederea identificării și înlăturării barierelor anticoncurențiale și evaluării drepturilor exclusive din domeniul medical și farmaceutic.

Totodată, reiterăm că autorităţile publice centrale de specialitate, autorităţile administraţiei publice locale, autorităţile cu funcţii de reglementare şi control, în limitele competenţelor  urmează să identifice bariere anticoncurențiale și acțiuni de înlăturare a acestora și să prezinte Consiliului Concurenței, până la data de 15 ianuarie, informații cu privire la executarea Programului.

Consiliul Concurenței

10.01.2018

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next