Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Cartel dur sancționat cu amendă de peste 3,5 mln. lei

Cartel dur sancționat cu amendă de peste 3,5 mln. lei

           
15.12.2017   199 Accesări    

Peste 3,5 mln lei vor achita în bugetul de stat întreprinderile „Dominic" S.R.L. și „Comerț - Gaz" S.R.L. pentru încălcarea legislației concurențiale. Întreprinderile  au încheiat un acord  anticoncurențial orizontal de tip cartel dur, participând  cu oferte trucate la licitația publică organizată și desfășurată de Î.M. Regia Autosalubritate, ceea ce reprezintă o restricționare gravă a concurenței.

Totodată,  colaborarea efectivă cu Consiliul Concurenței a întreprinderii „Comerț - Gaz" S.R.L. pe parcursul investigației, exprimată prin furnizarea informațiilor solicitate și oferirea detaliilor acordului anticoncurențial încheiat, a întrunit condițiile legale prevăzute pentru aplicarea unei reduceri din nivelul sancțiunii de bază  determinat.

Amenda stabilită urmează să fie achitată în decurs de 60 zile în bugetul de stat.

Pentru detalii accesați: Decizia Plenului Conciliului Concurenței nr. DA -60 din 30.11.2017.

Menționăm că în conformitate cu prevederile legislației în domeniul concurenței sunt interzise, orice acorduri între întreprinderi sau asociaţii de întreprinderi, orice decizii ale asociaţiilor de  întreprinderi şi orice practici concertate  care au ca obiect sau efect împiedicarea, restrângerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa Republicii Moldova sau pe o parte a acesteia.

Consiliul Concurenței

15 decembrie 2017

 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next