Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Cea de-a 25-a ediție jubiliară Competition CaFÉ dedicată Conferinței finale a Proiectului UE „Suport pentru Consiliul Concurenței” „Rezultate, Impact şi Provocări”

Cea de-a 25-a ediție jubiliară Competition CaFÉ dedicată Conferinței finale a Proiectului UE „Suport pentru Consiliul Concurenței” „Rezultate, Impact şi Provocări”

           
14.12.2017   604 Accesări     Cuvinte cheie ↓

Chiar acum, suntem la cea de-a 25-a ediție jubiliară Competition CaFÉ dedicată Conferinței finale a Proiectului Uniunii Europene „Suport pentru Consiliul Concurenței".

Evenimentul a fost lansat cu cuvântul de salut al doamnei Viorica CĂRARE, Președintele Consiliului Concurenței și E.S. Ambasadorului Peter MICHALKO, Şef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Ulterior doamna Andreea COMȘA, Directorul de Proiect din partea companiei-lider din Consorțium, Archidata a prezentat câteva remarci introductive.

În cadrul primului panel al conferinței doamna CĂRARE a vorbit despre Importanța asistenței tehnice europene pentru concurență în Republica Moldova. Principalele rezultatele pentru Consiliul Concurenței ca beneficiar al Proiectului "Suport pentru Consiliul Concurenței". 

În cea de-a doua parte a evenimentului, liderul de proiect, Dr. Heinrich HOELZLER, va prezenta principalele rezultate ale Proiectului și impactul acestora asupra mediului concurențial în Moldova.

Acest Proiect, a fost planificat pentru o perioada de 2 ani și a avut drept scop susținerea Republicii Moldova în realizarea obiectivelor pe componență de concurență, specificate în capitolul de legislație și politică concurențială din cadrul DCFTA (Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător UE-Moldova).

Obiectivul general al proiectului a rezidat în îmbunătățirea aplicării legii și reglementărilor din domeniul concurenței în Republica Moldova. Totodată, acest program a urmărit și un scop specific alcătuit din 2 părți:

1. Îmbunătățirea capacității instituționale a Consiliului Concurenței;

2. Creșterea culturii concurențiale în Republica Moldova.

Consiliul Concurenței

14 decembrie 2017

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next