Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  O nouă ședință dedicată implementării Programului național în domeniul concurenței și ajutorului de stat 2017-2020

O nouă ședință dedicată implementării Programului național în domeniul concurenței și ajutorului de stat 2017-2020

           
21.11.2017   2192 Accesări     Cuvinte cheie ↓

Implementarea Programului național în domeniul concurenței și ajutorului de stat 2017-2020, a constituit subiect de discuții în cadrul unei ședințe care s-a desfășurat astăzi, 21 noiembrie 2017, la sediul Consiliului Concurenței, cu participarea reprezentanților Ministerului Economiei și Infrastructurii și ai Autorității Aeronautice Civile.

În cadrul evenimentului au fost abordate aspecte legate de drepturile exclusive acordate întreprinderilor de stat din domeniul aviației și principiile de evaluare a activității acestora, transpunerea directivelor Uniunii Europene în domeniul aviatic în Republica Moldova cu respectarea Regulamentului (CE) nr. 868/2004 privind protecția împotriva subvenționării și practicilor tarifare neloiale. Totodată, s-a discutat despre bariere anticoncurențiale și reglementările care împiedică mediul concurențial în domeniul serviciilor de transport aerian. În acest sens, Ministerul Economiei și Infrastructurii și Autoritatea Aeronautică Civilă urmează se elaboreze un plan de acțiuni în vederea reorganizării drepturilor exclusive și înlăturarea barierelor anticoncurențiale.

Atenționăm că autorităţile publice centrale de specialitate, autorităţile administraţiei publice locale, autorităţile cu funcţii de reglementare şi control, în limitele competenţelor  urmează să identifice bariere anticoncurențiale și acțiuni de înlăturare a acestora, precum și să asigure alinierea schemelor de ajutor de stat în conformitate cu angajamentele ce reies din Acordul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

Consiliul Concurenței

21 noiembrie 2017

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next