Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Atelierul de lucru cu reprezentanții Cancelariei de Stat

Atelierul de lucru cu reprezentanții Cancelariei de Stat

           
21.11.2017   3189 Accesări     Cuvinte cheie ↓

Chiar în această clipă, are loc Atelierul de lucru cu genericul ,,Promovarea culturii concurențiale și ajutorului de stat în Republica Moldova". Evenimentul este destinat reprezentanților Cancelariei de Stat din Republica Moldova și a întrunit sub egida sa judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție din România, reprezentanți ai Consiliului Concurenței din România  și  reprezentanți ai Consiliului Concurenței al Republicii Moldova.

În cadrul Atelierului de lucru vor fi abordate subiecte privind problemele, soluțiile, provocările și consecințele nerespectării legislației concurențiale și în domeniul ajutorului de stat.

Moderatorul evenimentului, doamna CĂRARE, Președintele Consiliului Concurenței al Republicii Moldova, a deschis platforma de discuții cu un cuvânt de salut. Totodată, în cadrul acestui atelier vor vorbi domnul MAXIM, Membru al Plenului Consiliului Concurenței al Republicii Moldova, doamna MARIN, Judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, România, doamna BUTACU, Directorul Direcţiei Juridic - Contencios a Consiliului Concurenţei  din România, domnul PILAN, Inspector de Concurență al Consiliului Concurenței din România.

Participanții vor avea ocazia să se implice activ în simularea unui caz de soluționare a unei cereri de anulare a decizii negative privind un ajutor de stat, adoptată de Consiliul Concurenței.

Menționăm că pe lângă seria de ateliere de lucru desfășurate în perioada septembrie-noiembrie în cadrul proiectului Băncii Mondiale, a fost elaborată o broșură cu privire la importanța tematicii ajutorului de stat prin prisma legislației naționale (Legea nr. 139 din15.06.2012 cu privire la ajutorul de stat) și a celor mai bune practici  aplicate în  țările Uniunii Europene.

Evenimentul este organizat la inițiativa Consiliului Concurenței din Republica Moldova, în cadrul Proiectului Băncii Mondiale pentru Ameliorare a Competitivității în Republica Moldova CEP-II.

Proiect derulat de Unitatea de Implementare a Proiectului Băncii Mondiale de Ameliorare a Competitivității (CEP II), în calitate de Autoritate Contractantă, având ca beneficiar Consiliul Concurenței din Republica Moldova.

 Consiliul Concurenței

21 noiembrie 2017

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next