Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Sancțiuni pentru înțelegeri anticoncurențiale

Sancțiuni pentru înțelegeri anticoncurențiale

           
02.11.2017   289 Accesări    

Opt întreprinderi au fost sancționate de Consiliul Concurenței pentru încălcarea legislației concurențiale. Întreprinderile „Activ Prim" S.R.L., „Bartolomeu" S.R.L., „Dragotin Prim" S.R.L., „Lavronix" S.R.L., „Lozcoz" S.R.L., „Oanța-Schimb" S.R.L., „Olnast AG" S.R.L., și „Ramforinh" S.R.L., care au încheiat un acord anticoncurențial manifestat prin stabilirea coordonată ale cursurilor de vânzare/cumpărare pentru efectuarea operațiunilor de schimb valutar.

Referitor la durata faptei se reține că stabilirea cursurilor de schimb valutar la valutele de referință - dolar SUA și euro a fost constatată pe întreaga perioadă supusă ă investigației - 01.01.2015 - 30.09.2016 (1 an și 9 luni). Astfel, acordul anticoncurențial dintre „Activ Prim" SRL, „Bartolomeu" SRL, „Dragotin Prim" SRL, „Lavronix" SRL, „Lozcoz" SRL,  „Oanța - Schimb" SRL, „Olnast AG" SRL, „Ramforinh" SRL constituie o faptă de durată medie.

Pentru detalii accesați: Decizia Plenului Consiliului Concurenței nr. DA- 45 din 28.09.2017.

Menționăm că în conformitate cu prevederile legislației în domeniul concurenței sunt interzise, orice acorduri între întreprinderi sau asociaţii de întreprinderi, orice decizii ale asociaţiilor de întreprinderi şi orice practici concertate care au ca obiect sau efect împiedicarea, restrângerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa Republicii Moldova sau pe o parte a acesteia, inclusiv stabilirea directă sau indirectă a preţurilor de cumpărare sau de vânzare sau a oricăror alte condiţii de tranzacţionare.

 Consiliul Concurenței

2 noiembrie 2017

 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next