Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Consiliul Concurenței – gazda unui eveniment regional de amploare

Consiliul Concurenței – gazda unui eveniment regional de amploare

           
18.10.2017   1656 Accesări     Cuvinte cheie ↓

În premieră, în perioada 18-20 octombrie 2017, în Republica Moldova se desfășoară un atelier de lucru regional cu privire la aplicarea legislației în domeniul ajutorului de stat în prestarea serviciilor de interes economic general. Proiectul este organizat în cadrul Programului de Asistență Externă TAIEX oferit de Comisia Europeană a cărui beneficiar este Consiliul Concurenței al Republicii Moldova.

Evenimentul a fost deschis și ulterior va fi moderat pe întreg parcursul, de către Viorica CĂRARE, Președintele Consiliului Concurenței al Republicii Moldova.

Acest proiect oferă posibilitatea schimbului de experiență și preluării bunelor practici în domeniul ajutorului de stat în regiune. Pentru a beneficia de instruire au fost invitați reprezentanți ai Consiliului Concurenței din Ucraina și Georgia. Consiliul Concurenței al Republicii Moldova, fiind gazda acestui eveniment datorită rezultatelor remarcabile în domeniul ajutorului de stat, își va împărtăși experiența proiectelor de succes cu țările din Parteneriatul Estic. Ion MAXIM, Membrul Plenului Consiliului Concurenței al Republicii Moldova va vorbi despre Importanța Implementării criteriilor Altmark în Republica Moldova, despre Indicatorii privind activitatea Consiliului Concurenței în domeniul ajutorului de stat, despre Ponderea pe tipuri de activitate a Serviciilor de Interes Economic General în Molodva și va prezenta platforma electronică SIRASM. Totodată, Veaceslav GUȚUȚUI Membrul Plenului Consiliului Concurenței al Republicii Moldova va vorbi despre Serviciile de Interes Economic General prin prisma implementării Programului național în domeniul concurenței și ajutorului de stat.

Un alt scop al proiectului este îmbunătățirea înțelegerii criteriilor Altmark, precum și asistența în dezvoltarea abilităților și competențelor autorităților din regiune și din teritoriu. Unii dintre cei mai calificați experți din România, Ungaria, Croația și de la Directoratul General de Concurență a Comisiei Europene vor împărtăși experiența Uniunii Europene la acordarea/delegarea drepturilor și obligațiilor de prestare a serviciilor de interes general prin prisma cadrului normativ al UE.

Consiliul Concurenței

18 octombrie 2017

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next