Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Atelier de lucru cu judecătorii

Atelier de lucru cu judecătorii

           
09.10.2017   3803 Accesări     Cuvinte cheie ↓

Chiar în clipa aceasta, are loc atelierul de lucru cu judecătorii Curților de Apel din Republica Moldova și Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție din România, dedicat aplicării legislației concurențiale și ajutorului de stat în Republica Moldova. În cadrul evenimentului, vor fi discutate problemele, soluțiile, provocările și consecințele nerespectării legislației concurențiale și în domeniul ajutorului de stat, precum și rolul judecătorilor și beneficiile cetățenilor în urma acordării măsurilor de sprijin.

Cu un cuvânt de salut au deschis evenimentul doamna CĂRARE, Președintele Consiliului Concurenței și doamna NICA, Șef Direcție Instruire și Cercetare al Institutului Național de Justiție după care doamna CĂRARE a prezentat un discurs despre probleme în aplicarea legislației concurențiale și ajutorului de stat în Republica Moldova: provocări și soluții. Totodată, în cadrul acestui atelier vor vorbi domnul MAXIM, Membrul Plenului Consiliului Concurenței al Republicii Moldova, doamna MARIN, Judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, România, doamna BUTACU, Directorul Direcţiei Juridic-Contencios a Consiliului Concurenţei  din România, domnul PILAN, Inspector de Concurență al Consiliului Concurenței din România.

Participanții vor avea ocazia să se implice activ în simularea unui caz de soluționare a unei cereri de anulare a deciziei de declarare a incompatibilității unui ajutor de stat, adoptată de Consiliul Concurenței.

Evenimentul este organizat de Consiliul Concurenței în parteneriat cu Institutul Național al Justiției, cu suportul Proiectului Băncii Mondiale de Ameliorare a Competitivității (CEP II). Atelierul de lucru este preconizat pentru perioada 9-10 octormbrie 2017 și este dedicat judecătorilor Curților de Apel din întreg teritoriu al Republicii Moldova. Acesta este al doilea workshop organizat în cadrul Programului pentru judecători al proiectului Băncii Mondiale de Ameliorare a Competitivității CEP II, prin intermediul Unității de Implementare. Primul atelier de lucru cu judecătorii Curții Supreme de Justiție din Republica Moldova a avut loc în data de 15 septembrie 2017 și a avut success la reacția publicului.

Proiect derulat de Unitatea de Implementare a Proiectului Băncii Mondiale de Ameliorare a Competitivității (CEP II), în calitate de Autoritate Contractantă, având ca beneficiar Consiliul Concurenței din Republica Moldova.

9 noiembrie 2017

Consiliul Concurenței

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next