Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  La discuții cu judecătorii

La discuții cu judecătorii

           
15.09.2017   4318 Accesări     Cuvinte cheie ↓

Chiar în clipa aceasta, are loc atelierul de lucru cu judecătorii Curții Supreme de Justiție din Republica Moldova și Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție din România, dedicat aplicării legislației concurențiale și ajutorului de stat în Republica Moldova. La acest eveniment, organizat la inițiativa Consiliului Concurenței, vor fi discutate problemele, soluțiile, provocările și consecințele nerespectării legislației concurențiale și în domeniul ajutorului de stat, precum și rolul judecătorilor și beneficiile cetățenilor în urma acordării măsurilor de sprijin.

Cu un cuvânt de salut au deschis evenimentul domnul POALELUNGI, Președintele Curții Supreme de Justiție și doamna CĂRARE, Președintele Consiliului Concurenței, după care doamna CĂRARE a prezentat un discurs despre probleme în aplicarea legislației concurențiale și ajutorului de stat în Republica Moldova: provocări și soluții, care a avut succes la reacția publicului. Totodată, în cadrul acestui atelier vor vorbi domnul MAXIM, Membrul Plenului Consiliului Concurenței al Republicii Moldova, doamna MARIN, Judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, România, doamna BUTACU, Directorul Direcţiei Juridic-Contencios a Consiliului Concurenţei  din România, domnul PILAN, Inspector de Concurență al Consiliului Concurenței din România.

Participanții vor avea ocazia să se implice activ în simularea unui caz de soluționare a unei cereri de anulare a deciziei de declarare a incompatibilității unui ajutor de stat, adoptată de Consiliul Concurenței.

Ne bucurăm că ne-a reușit acest eveniment important, care găzduiește vorbitori cu mulți ani de experiență în domeniu, are un format absolut genial și considerăm că va fi unul cât se poate de util pentru toți cei prezenți.

Astfel, a fost dat startul programului pentru judecători în cadrul proiectului Băncii Mondiale de Ameliorare a Competitivității CEP II, prin intermediul Unității de Implementare.

Menționăm că proiectul respectiv al Băncii Mondiale, pe lângă seria de ateliere de lucru care vor fi organizate  până în noiembrie 2017, a elaborat o broșură pentru judecătorii implicați în soluționarea cazurilor civile având ca scop informarea acestora cu privire la importanța tematicii ajutorului de stat prin prosma legislației naționale (Legea nr. 139 din15.06.2012 cu privire la ajutorul de stat) și a celor mai bune practici  aplicate în  țările Uniunii Europene.

Proiect derulat de Unitatea de Implementare a Proiectului Băncii Mondiale de Ameliorare a Competitivității (CEP II), în calitate de Autoritate Contractantă, având ca beneficiar Consiliul Concurenței din Republica Moldova.

15 septembrie 2017

Consiliul Concurenței

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next