Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Eschivarea de la inspecție vă poate prejudicia bugetul

Eschivarea de la inspecție vă poate prejudicia bugetul

           
05.09.2017   348 Accesări    

S.R.L. „Litarcom" a fost obligat să achite în bugetul de stat amenda în valoare de circa 200 mii lei. Întreprinderea a încercat să se eschiveze de la inspecția efectuată de Consiliul Concurenței, fapt pentru care a fost sancționată.

Decizia Consiliului Concurenței a fost menținută prin Hotărârea Curții de Apel Chișinău și ulterior prin Decizia Curții Supreme de Justiție.

Amintim că în 2016 Consiliul Concurenței a dispus efectuarea inspecției la sediul S.R.L. "Litarcom". Inspecția a fost desfășurată în cadrul unei investigații privind semnele încălcării prevederilor Legii concurenței de către mai multe întreprinderi, inclusiv S.R.L. "Litarcom", care au participat la proceduri de achiziții publice în vederea achiziționării lucrărilor de construcții și reparații a drumurilor. 

Pentru detalii accesați: Decizia Plenului Consiliului Concurenței nr. DA-57 din 23.12.2016.  

 În acest context, Consiliul Concurenței atenționează că în conformitate cu prevederile Legii concurenţei întreprinderea sau asociaţia de întreprinderi au obligaţia să se supună inspecţiei efectuate de Consiliul Concurenţei. Prezentarea unor răspunsuri inexacte sau care induc în eroare angajații Consiliului Concurenței în cadrul inspecțiilor efectuate, reprezintă o încălcare a legislației și este sancționată.

 

Consiliul Concurenței

5 septembrie 2017

    

 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next