Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Alături de colegii din România la Conferința aniversară dedicată celor 20 de ani de aplicare a Legii Concurenței în România

Alături de colegii din România la Conferința aniversară dedicată celor 20 de ani de aplicare a Legii Concurenței în România

           
18.05.2017   931 Accesări    

"Dragi colegi, vă mulțumesc pentru invitația de a participa la acest eveniment. Este o onoare și un tribut colaborării noastre de peste 10 ani, care s-a transformat într-o adevărată prietenie.

Vă rog să primiți sincerele mele felicitări cu ocazia aniversării celor 20 de ani de activitate ai Consiliului Concurenței. Timp în care ați devenit o instituție publică model, atât în România, cât și în spațiul european". Astfel și-a început discursul doamna Viorica CĂRARE, Președintele Consiliului Concurenței, în cadrul Conferinței aniversare: "20 ani de aplicare a Legii Concurenței în România", eveniment internațional care se desfășoară astăzi, 18 mai 2017, la București, România, în incinta Palatului Parlamentului.

În cadrul evenimentului, Doamna Viorica CĂRARE a prezentat evoluțiile în dezvoltarea instituțională a Consiliului Concurenței al Republicii Moldova în contextul colaborării cu autoritatea din România.

 "De fiecare dată când am avut nevoie de susținerea voastră colegială, răspunsul nu s-a lăsat așteptat. Împreună, am implementat multe proiecte bune și am obținut rezultate palpabile.

Una dintre cele mai mari realizări a fost adoptarea, în 2012, a Legii concurenței și a Legii cu privire la ajutorul de stat. Două legi care au fost elaborate după toate normele europene, în cadrul proiectului Twinning, împreună cu autoritățile de concurență din România, Austria și Letonia.

Datorită schimbului de experiență pe care l-am avut cu Consiliul Concurenței din România, noi nu doar am elaborat, dar și implementăm cu succes legislația respectivă, și am devenit furnizori ale celor mai bune practici pentru alte țări", a menționat Președintele Consiliului Concurenței al Republicii Moldova.

La Conferință participă doamna Margrethe VESTAGER, Comisar European pe probleme de concurenţă și reprezentanţi de seamă ai autorităţilor de concurenţă, organismelor internaţionale, autorităţilor de reglementare, Guvernului, Parlamentului, altor autorităţi şi instituţii publice, membri corporativi ai camerelor de comerţ şi industrie, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale, ai mediului juridic, ai mass media, ai mediului academic şi ai organizaţiilor societăţii civile.

Totodată, în cadrul unei mese rotunde cu genericul: "Progrese înregistrate și prioritățile autorităților de concurență din vecinătate, pentru anul 2017" a participat domnul Ion MAXIM, Membrul Plenului Consiliului Concurenței al Republicii Moldova, cu o prezentare despre progresele înregistrate în domeniul ajutorului de stat.

 

Consiliul Concurenței

18 mai 2017

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next