Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Progresele și provocările celui de-al doilea Proiect de Ameliorare a Competitivității (CEP II) discutate la Consiliul Concurenței

Progresele și provocările celui de-al doilea Proiect de Ameliorare a Competitivității (CEP II) discutate la Consiliul Concurenței

           
16.05.2017   675 Accesări    

Președintele Consiliului Concurenței, Viorica CĂRARE a avut astăzi, 16 mai 2017, o întrevedere cu reprezentantul misiunii Băncii Mondiale în cadrul celui de-al doilea Proiect de Ameliorare a Competitivității (CEP II), Tarik SAHOVIC, Specialist Superior în dezvoltarea sectorului privat și cu reprezentantul Băncii Mondiale din Moldova, Galina CICANCI, Consultant, Sectorul privat și financiar.

În cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiecte precum: progresele atinse pe parcursul implementării Proiectului, provocările întâlnite cât și următorii pași care urmează a fi realizați în viitorul apropiat în vederea finisării cu succes a acestuia.

Amintim că CEP II a demarat în 2014 și urmează să fie implementat până în 2019. Acest Proiect își propune să îmbunătățească mediul de afaceri prin susținerea Guvernului în implementarea strategiilor orientate spre crearea unui mediu de afaceri favorabil, reducerea constrângerilor și costurilor pentru gestionarea unei afaceri. Principalii beneficiari ai proiectului sunt ÎMM-urile și companiile orientate spre export, întreprinderile din Moldova și investitorii străini, instituțiile de stat, printre care și Consiliul Concurenței.

Proiectul prevede trei componente de bază de care beneficiază Consiliul Concurenței și anume: finalizarea unui studiu al sectoarelor economice, în scopul identificării obstacolelor majore în calea concurenței, instruirea profesională a judecătorilor în vederea aplicării legislației în domeniul ajutorului de stat și procurarea echipamentului IT și softurilor necesare în cadrul investigațiilor.

Consiliul Concurenței

16 mai 2017

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next