Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Plenul Consiliului Concurenței a acceptat angajamentele propuse de „Moldtelecom” S.A. și Î.M. „Moldcell” S.A.

Plenul Consiliului Concurenței a acceptat angajamentele propuse de „Moldtelecom” S.A. și Î.M. „Moldcell” S.A.

           
12.05.2017   730 Accesări    

Plenul Consiliului Concurenței a acceptat angajamentele propuse de către „Moldtelecom" S.A. și Î.M. „Moldcell" S.A. și a decis încetarea investigației inițiate din oficiu, privind împiedicarea, restrângerea sau denaturarea concurenței pe piața comercializării cu ridicata a produselor și serviciilor preplătite de telefonie mobilă.

Astfel, „Moldtelecom" S.A. și-a asumat obligația de a semna cu fiecare partener câte un act adițional, prin care contractele de distribuție actuale vor fi reziliate și resemnate alte noi contracte de distribuție sau contracte de agent autorizat (în dependență de serviciile prestate de partener), și de a adopta o procedură de selecție a dealerilor direcți Moldtelecom, care ar cuprinde criterii de selecție nediscriminatorii, transparente, clare, obiective și cuantificabile.

Astfel, Î.M. „Moldcell" S.A. și-a asumat obligația de a modifica toate contractele valabile de distribuție exclusivă (inclusiv prevederile mandatului) a produselor și serviciilor Moldcell, semnarea unor acorduri adiționale la contractele respective, precum și încheierea pe viitor a unor contracte noi de agenție (pentru distribuirea exclusivă a produselor/serviciilor Moldcell). Cu referire la distribuție neexclusivă a produselor Moldcell, Î.M. „Moldcell" S.A. și-a asumat obligația de a substitui toate contractele valabile prin semnarea unor contracte noi ce vor exclude îngrijorările concurențiale identificate de Consiliul Concurenței. Totodată, Î.M. „Moldcell" S.A. și-a asumat obligația de a adopta o politică de distribuție și selecție a Agenților (exclusivi) și Partenerilor (neexclusivi) pentru distribuirea produselor/serviciilor/cartelelor de reîncărcare Moldcell care va cuprinde dispoziții cu privire la politica de distribuție Moldcell, modul de selectare a Agenților/Partenerilor viitori, identificarea, preselecția, modul de selecție.

Pentru detalii accesați: Decizia Plenului Consiliului Concurenței nr. APD-14 din 27.04.2017 

Consiliul Concurenței

12 mai 2017

 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next