Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Implementarea legislației concurențiale și a ajutorului de stat discutate la Cahul

Implementarea legislației concurențiale și a ajutorului de stat discutate la Cahul

           
07.04.2017   545 Accesări    

Astăzi, 7 aprilie 2017, reprezentanții Consiliului Concurenței și ai autorităților publice locale din peste 47 de localități din sudul Republicii Moldova s-au întrunit la Cahul pentru a discuta implementarea legislației concurențiale și a ajutorului de stat de către autoritățile publice locale din regiune.

Evenimentul a fost lansat cu cuvântul de salut al Președintelui Consiliului Concurenței, Viorica CĂRARE și al Președintelui Raionului Cahul, Ion GROZA și a găzduit circa 150 de reprezentanți ai autorităților publice locale din 8 raioane situate în zona sud a Republicii Moldova: președinți de raioane, primari ai orașelor și comunelor/satelor și responsabili  din cadrul primăriilor pentru completarea formularelor de notificare și raportare în sistemul informațional automatizat "Registrul ajutoarelor de stat" (SIRASM).

Totodată, în cadrul evenimentului s-a desfășurat ceremonia oficială de inaugurare a celui de-al 4-lea oficiu teritorial al Consiliului Concurenței, care este constituit pentru realizarea sarcinilor Consiliului Concurenţei, în regiune (raioanele Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Leova, Ștefan Vodă și Taraclia) și anume: promovarea culturii concurențiale; acordarea asistenței tehnice în domeniul aplicării legislației din domeniul concurenței și ajutorului de stat autorităților publice locale și altor entități din regiune; acumularea și analiza informațiilor cu privire la situația mediului concurențial și în domeniul publicității din această regiune.

Doamna Președinte și experții din cadrul Consiliului Concurenței au vorbit oaspeților despre "Rolul  Oficiului Teritorial Sud în implementarea legislației concurențiale și ajutorului de stat", realizările obținute, problemele identificate direcțiile de activitate propuse și au răspuns la întrebările acordate pe parcurs.

Amintim că anterior au fost deschise Oficiul Teritorial Centru, în orașul Ialoveni, Oficiului Teritorial Găgăuzia, în or. Comrat, și Oficiul Teritorial Nord, în orașul Bălți.

Deschiderea acestor oficii va facilita accesul cetățenilor din teritoriu la asistență tehnică și informațiile de interes public ale Consiliului Concurenței, fără să fie nevoie să se deplaseze la Chișinău. Astfel, va fi realizat un aport esențial cu privire la protecţia, menținerea și stimularea concurenţei la nivel regional în vederea promovării unui mediu concurenţial loial, prevenirii și înlăturării limitărilor aduse concurenței și asigurării controlul de stat asupra respectării legislaţiei cu privire la ajutorul de stat și a publicității.

Consiliul Concurenței

7 aprilie 2017

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next