Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Țările din parteneriatul estic sunt gata să preia experiența Republicii Moldova

Țările din parteneriatul estic sunt gata să preia experiența Republicii Moldova

           
31.03.2017   1060 Accesări    

Bruxelles, 31 martie 2017, Comisia Europeană

Președintele Consiliului Concurenței din Moldova, Viorica CĂRARE, a avut o întrevedere de lucru cu Ann-Sophie DUPONT, Ofițer de Politici concurențiale la DG Competition din cadrul Comisiei Europene.

„Astăzi suntem pregătiți și ne dorim să împărtășim soluții și bune practici cu colegii noștri din parteneriatul estic. Republica Moldova a trecut prin aceleași transformări, ne-am ciocnit cu aceleași probleme în domeniul ajutorului de stat, pe care le-am soluționat cu succes." a menționat în cadrul întrevederii, Președintele Consiliului Concurenței, Viorica CĂRARE. Totodată a trecut în revistă rezultatele proiectelor implementate cu suportul partenerilor de dezvoltare, în special experiența pozitivă în domeniul ajutorului de stat, care a devenit de referință pentru țările din parteneriatul estic;

La rândul său, Ann-Sophie DUPONT a apreciat rezultatele obținute de Consiliul Concurenței al Republicii Moldova, menționând că proiectele implementate, în special platforma online de notificare, raportare și monitorizare a ajutorului de stat sunt experiențe unice în regiune. În același timp Ofițerul de Politici concurențiale a subliniat că UE va susține și asista crearea unui cadru de colaborare, prin care Consiliul Concurenței al Republicii Moldova să transfere cunoștințele și experiența sa, autorităților similare din regiune.

Președintele autorității, Viorica CĂRARE și-a arătat deschiderea, urmând să fie stabilit cadrul de conlucrare cu instituțiile similare din țările parteneriatului estic; „În 2007 era dificil să vorbim cu colegii noștri din autorități de pe poziții egale în materie de concurență și ajutor de stat. Am fost susținuți de partenerii noștri din România, care în calitate de experți ne-au ghidat în primii ani de activitate. Acum înțelegem foarte bine situația, suntem auziți, ba mai mult, deja noi la rândul nostru am susținut colegii noștri din Ucraina, participând chiar și în Rada Ucraineană la dezbaterile pe legea ajutorului de stat".

În concluzie, Președintele Consiliului Concurenței a mulțumit colegilor de la DG Competition pentru suportul permanent, atât în proiectele punctuale pe domeniul concurenței și ajutorului de stat, cât și în procesul de advocacy.

Consiliul Concurenței

31 martei 2017

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next