Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Experiența Consiliului Concurenței al Republicii Moldova, prezentată la Bruxelles

Experiența Consiliului Concurenței al Republicii Moldova, prezentată la Bruxelles

           
29.03.2017   1156 Accesări    

Bruxelles, 29 martie 2017, Parlamentul European

 Delegația Consiliului Concurenței al Republicii Moldova, condusă de Președintele autorității, Viorica CĂRARE, participă, în perioada 29-30 martie 2017, la Conferința Internațională cu genericul: "20 de ani de concurență în România", care se desfășoară la Parlamentul European, în Bruxelles.

 Alături de înalți factori de decizie de la instituții similare din România, Ucraina, Serbia, Viorica CĂRARE, a ținut un discurs despre activitatea de un deceniu și rezultatele Consiliului Concurenței al Republicii Moldova.

 "În 2007, împreună cu o echipă mică de oameni puneam bazele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Concurenţei. Am început practic de la 0, fără un cadru legal în domeniul concurenței și ajutorului de stat, fără o structură puternică, nemaivorbind de lipsa acută de profesioniști în acest domeniu. Dar am făcut față acestor provocări, am crescut, am evoluat și stăm astăzi încrezuți cu picioarele pe pământ", a declarat Viorica CĂRARE.

 Președintele Consiliului Concurenței a subliniat că unele proiecte pe care le-a implementat autoritatea în Republica Moldova sunt unice în lume. "Pentru a asigura o repartizare eficientă și corectă a banilor publici, în baza principiilor concurenței, am implementat primul sistem electronic din lume, de evidență a ajutorului de stat și colaborare on-line cu furnizorii. Către sfârșitul anului 2016 am ajuns la 84% de notificare și 58% de raportare on-line a ajutorului de stat", a menționat Viorica CĂRARE.

Acest proiect de succes a fost premiat cu o Diplomă de gradul I a Băncii Mondiale, în cadrul unui concurs internațional.

 La Bruxelles, Președintele Consiliului Concurenței al Republicii Moldova are programate un șir de întrevederi cu oficiali din domeniul concurenței din Uniunea Europeană și va participa la paneluri de discuții privind politicile concurențiale în UE.

 În acest an, România aniversează 20 de ani de la fondarea autorității de concurență. De menționat că recent și Consiliul Concurenței al Republicii Moldova a marcat 10 ani de activitate. De altfel, primul acord internațional de colaborare cu privire la politica de concurență al Republicii Moldova, a fost semnat pe 19 noiembrie 2007 la București, cu Consiliul Concurenței din România.

Consiliul Concurenței

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next