Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Raportul privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova pentru anul 2015

Raportul privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova pentru anul 2015

           
27.03.2017   949 Accesări    

Consiliul Concurenței a elaborat cel de-al treilea Raport al ajutorului de stat acordat în Republica Moldova, de la intrarea în vigoare a Legii nr. 139 din 15.06.2012 cu privire la ajutorul de stat.

Raportul dat a fost elaborat în conformitate cu informația prezentată de către furnizorii de ajutor de stat și cuprinde o analiză a valorii, structurii şi a tendinţelor înregistrate pe parcursul perioadei 2013-2015 în acordarea ajutoarelor de stat și ajutoarelor de minimis, o prezentare a ajutorului de stat acordat în contextul crizei economico-financiare, monitorizarea ajutoarelor de stat autorizate, precum și reflectă implementarea Sistemului informațional automatizat "Registrul ajutoarelor de stat".

Prezentul raport reprezintă un instrument statistic destinat asigurării transparenţei în materie de ajutor de stat, oferind astfel informație relevantă autorităților publice centrale și autorităților publice locale pentru elaborarea politicilor în diverse domenii ale economiei naționale și luarea deciziilor privind direcționarea eficientă a resurselor publice disponibile. Totodată, acesta poate constitui o bază informațională pentru diverse cercetări științifice.

Consiliul Concurenței 

27 martie 2017

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next