Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Câștig de cauză în dosarul „Imperial Unit” S.R.L.

Câștig de cauză în dosarul „Imperial Unit” S.R.L.

           
22.12.2016   437 Accesări    

Curtea Supremă de Justiţie a respins integral acțiunea întreprinderii „Imperial Unit" S.R.L. împotriva Consiliului Concurenței și a menținut decizia Plenului Consiliului Concurenţei.

Amintim că încălcarea întreprinderii „Imperial Unit" S.R.L. s-a manifestat prin copierea ilegală a ambalajului unui produs de tutungerie, ce aparține întreprinderii "Karelia Tobacco Company", Grecia și plasarea produsului pe piață.

Compania „Imperial Unit" S.R.L. a fost sancționată în mărime de 5337 lei, sumă achitată în bugetul de stat.

Totodată, Plenul Consiliului Concurenţei a dispus emiterea unei prescripții întreprinderii „Imperial Unit" S.R.L. privind încetarea actului de concurență neloială și retragerea de pe piață, a articolelor sale de tutungerie cu ambalajul copiat.

În acest context, menționăm că Legea concurenței nr. 183 din 11 iulie 2012 interzice orice acţiuni sau fapte care sunt de natură să creeze, prin orice mijloc, o confuzie cu întreprinderea, produsele sau activitatea economică a unui concurent, realizate copierea ilegală a formei, a ambalajului şi/sau a aspectului exterior al produsului unei  întreprinderi şi plasarea produsului respectiv pe piaţă, copierea ilegală a publicităţii unei întreprinderi, dacă aceasta a adus sau poate aduce atingere intereselor legitime ale concurentului.

Consiliul Concurenței

22 decembrie 2016

 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next