Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  BOMBA va achita amenda în bugetul de stat

BOMBA va achita amenda în bugetul de stat

           
28.04.2016   1829 Accesări    

Curtea Supremă de Justiție a confirmat irevocabil, la 20 aprilie 2016, încălcarea normelor legislației din domeniul concurenței de către ,,BM Technotrade" S.R.L. (întreprindere care deține marca comercială BOMBA), manifestată prin refuzul de a se supune inspecției desfășurate de Consiliul Concurenței.

Astfel, ca urmare a finisării litigiului dat, întreprinderea ,,BM Technotrade" S.R.L. urmează să achite în bugetul de stat o amendă în mărime de 975 485,4 lei.

Reamintim că în legătură cu majorarea exagerată și concomitentă a prețurilor la electrocasnice, la data de 04 martie 2015 Consiliul Concurenței a inițiat o investigație, în cadrul căreia a fost dispusă efectuarea inspecției la întreprinderea  ,,BM Technotrade" S.R.L. Întreprinderea ,,BM Technotrade" S.R.L. a refuzat să se supună inspecției efectuate de Consiliul Concurenței, fapt pentru care i-a fost aplicată o amendă în valoare de 975 485,4 lei.

În acest context, menționăm că în conformitate cu prevederile art.56 din Legea concurenței nr.183 din 11.07.2012, Consiliul Concurenței are dreptul de a efectua inspecții la întreprinderi în scopul efectuării investigațiilor dispuse. La rândul său, în conformitate cu prevederile art. 56 alin. (11) din Legea concurenței, întreprinderea are obligația să se supună inspecției efectuate de Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenței

28 aprilie 2016

 

 

 

 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next