Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Câștig irevocabil în dosarul Alina Electronic

Câștig irevocabil în dosarul Alina Electronic

           
22.04.2016   2094 Accesări    

Curtea Supremă de Justiție a confirmat irevocabil la 13 aprilie 2016 încălcarea normelor legislației din domeniul concurenței de către "AV Electronic" S.R.L. (întreprindere care deține marca Alina Electronic), manifestată prin refuzul de a se supune inspecției desfășurate de Consiliul Concurenței.

Astfel, ca urmare a finisării litigiului dat, Alina Electronic urmează să achite în bugetul de stat o amendă în mărime de 1.384.504,85 lei pentru refuzul de a se supune inspecției desfășurate de Consiliul Concurenței.

Reamintim că în legătură cu majorarea exagerată și concomitentă a prețurilor la electrocasnice, la data de 4 martie 2015 Consiliul Concurenței a inițiat o investigație, în cadrul căreia a fost dispusă efectuarea inspecției la întreprinderea "AV Electronic" S.R.L..

Întreprinderea "AV Electronic" S.R.L. a refuzat să se supună inspecției efectuate de Consiliul Concurenței pentru ce  i-a fost aplicată o amendă în mărime de 1.384.504,85 lei.

În acest context, conform prevederilor art. 56 din Legea concurenței nr. 183 din 11 iulie 2012, Consiliul Concurenței are dreptul de a efectua inspecții la întreprinderi în scopul efectuării investigațiilor dispuse. La rândul său, în conformitate cu prevederile art. 56 alin. (11) din Legea concurenței, întreprinderea are obligația să se supună inspecției efectuate de Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei

22 aprilie 2016

 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next