Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Decizia Consiliului Concurenței privind ajutorul de stat acordat S.A."Banca de Economii", B.C."Banca Socială"S.A., B.C."UNIBANK"S.A.

Decizia Consiliului Concurenței privind ajutorul de stat acordat S.A."Banca de Economii", B.C."Banca Socială"S.A., B.C."UNIBANK"S.A.

           
12.01.2016   1379 Accesări     Cuvinte cheie ↓

 

În luna iunie 2015 Plenul Consiliului Concurenței a inițiat investigația referitor la semnele încălcării legislației în domeniul ajutorului de stat de către Banca Națională a Moldovei, prin neprezentarea unui plan de restructurare sau de lichidare a S.A."Banca de Economii", B.C."Banca Socială"S.A., B.C."UNIBANK"S.A. în termen de 6 luni de la acordarea ajutorului de stat.

          În urma investigației, Consiliul Concurenței a constatat că folosirea ajutorului de stat de către băncile comerciale beneficiare după expirarea a 6 luni de la acordarea acestuia se consideră abuzivă, respectiv băncile comerciale urmează să ramburseze ajutorul de stat în cauză.

Totodată, nenotificarea ajutorului de stat de către Ministerul Finanțelor sub formă de garanții de stat în condiții preferențiale pentru S.A."Banca de Economii", B.C."Banca Socială"S.A., B.C."UNIBANK"S.A. este o încălcare a Legii nr. 139 din 15.06.2012 cu privire la ajutorul de stat.

Astfel, Ministerul Finanțelor și Banca Națională a Moldovei urmează să întreprindă toate măsurile necesare pentru recuperarea ajutorului de stat acordat.     

 

Consiliul Concurenței

12.01.2016

 

Sursa foto: internet

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next