Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Problemele actuale cu care se confruntă sectorul informațional, al telecomunicațiilor și al tehnologiilor informaționale abordate în cadrul unui atelier de lucru din Budapesta (Ungaria)

Problemele actuale cu care se confruntă sectorul informațional, al telecomunicațiilor și al tehnologiilor informaționale abordate în cadrul unui atelier de lucru din Budapesta (Ungaria)

           
15.12.2015   816 Accesări    

 

În perioada 08 - 10 decembrie 2015, în orașul Budapesta (Ungaria) a avut loc un seminar cu tematica Problemele actuale cu care se confruntă sectorul informațional, al telecomunicațiilor și al tehnologiilor informaționale, organizat de către Centrul Regional de Concurență al OECD, aflat la Budapesta (Ungaria). La acest eveniment, în calitate de reprezentanți ai Consiliului Concurenţei au participat Alina Iovu, controlor de stat, Direcţia Abuz de Poziţie Dominantă şi Anna Baluța, controlor principal de stat, Direcţia Concentrări Economice și Studii Utile de Piață.

În cadrul seminarului au fost puse în discuție întrebările legate de politica concurențială din sectorul informațional, al telecomunicațiilor și al tehnologiilor informaționale. Totodată, au fost analizate câteva probleme cheie de aplicare a legii în acest sector, și în particular, valul actual de consolidare al sectorului telecomunicațiilor din Europa, cu accente pe identificarea problemelor majore cu efecte orizontale ale rețelelor mobile și fixe, precum și aspectele verticale în raport cu conținutul acestora. De asemenea, au fost analizate cazuri specifice din domeniul concentrărilor economice în noul sector al tehnologiilor, și în particular un caz legat de rețelele de socializate. În aceeași ordine de idei, au fost analizate întrebările legate de abuzul de poziție dominantă în sectorul telecomunicațiilor. Aceste subiecte au fost abordate prin intermediul suportului teoretic sub formă de prezentări tematice oferite de experții din Franța, Belgia, SUA,  Ungaria, Portugalia  precum și prin prezentări și discuții aferente studiilor de caz efectuate de reprezentanții autorităților de concurență din Moldova, Rusia, Croația, România și Bulgaria. Cunoștințele obținute au fost fortificate prin participarea reprezentanților Consiliului Concurenței la rezolvarea unui exercițiu ipotetic propus de către organizatorii seminarului cu privire la autorizarea unei concentrări economice din domeniul de referință.

De asemenea, la acest seminar au participat reprezentanţii autorităţilor de concurenţă din Albania, Armenia, Belorus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Georgia, Kazahstan, Kosovo, Kârgâstan, Macedonia, Muntenegru, România, Rusia, Ucraina și Serbia.

Consiliul Concurenței

15.12.2015

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next