Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Inaugurarea Competition CaFE

Inaugurarea Competition CaFE

           
01.12.2015   3043 Accesări     Cuvinte cheie ↓

Consiliul Concurenței a inaugurat ”Competition CaFE”. Sub acest generic se vor desfășura tradițional cele mai importante evenimente din domeniul concurenței. Astăzi are loc primul eveniment din cadrul acestei provocări, și anume, lansarea discuțiilor cu privire la rodul unei colaborări frumoase dintre Consiliul Concurenței,  Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Compania de Consultanță LEAR și Agenția Achiziții Publice – studiul: ”Achizițiile Publice a Serviciilor de Întreținere și Reparații ale Drumurilor în Republica Moldova”. În Raportul, prezentat de către LEAR, sunt enumerate o serie de probleme anticoncurențiale referitoare la piețele de întreținere și reparații a drumurilor. Adițional la descrierea cadrului normativ, este scoasă în evidență o serie de circumstanțe care pot limita concurența: limite de intrare pe piață, comportamente anticoncurențiale, bariere naturale de reglementare și instituționale.

În cadrul acestei colaborări, angajații Consiliul Concurenței și cei ai Agenției Achiziții Publice au avut posibilitatea să participe la instruiri cu privire la corectitudinea efectuării studiilor de piață și detectării semnelor ce indică la existența acțiunilor de trucare a ofertelor.

Apreciem aportul partenerilor noștri străini în vederea elucidării aspectelor necesare de luat în considerație la asigurarea unui mediu competitiv pe segmentul menționat.

Cu un cuvânt de salut, evenimentul a fost deschis de către Viorica CĂRARE, Președintele Consiliului Concurenței, și Di Lorenzo CIARI, Economist principal BERD, urmat de prezentarea studiului de către experții Companiei de Consultanță LEAR.

Avem parte la acest eveniment și de momente plăcute pentru cei care activ ne urmăresc și manifestă interes față de domeniul activității noastre. Una din participantele la concursul din cadrul campaniei: Profesionalism, Concurență, Bunăstare și câțiva reprezentanți ai Agenției Achiziții Publice au fost desemnați cu Diplome.

 

Consiliul Concurenței

01 decembrie 2015

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next