Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Noi tendințe ale cadrului normativ concurențial și al ajutorului de stat discutate la Varșovia

Noi tendințe ale cadrului normativ concurențial și al ajutorului de stat discutate la Varșovia

           
04.11.2015   2516 Accesări    

 

Standardele europene și noile tendințe ale cadrului normativ concurențial și al ajutorului de stat au fost discutate în cadrul vizitei de lucru a delegației Consiliului Concurenței din Republica Moldova la Autoritatea de Concurență din Polonia.

Viorica CĂRARE, Președintele Consiliului Concurenței împreună cu alți membri ai delegației și participanți la conferința internațională "Cadrul normativ concurențial și al ajutorului de stat Republica Moldova - Polonia și comunitatea europeană", au prezentat o analiză comparativă a cadrului legislativ concurențial promovat de Autoritatea de Concurența din Polonia vis-a-vis de cadrul normativ promovat de Consiliul Concurenței al Republicii Moldova. Accentele au fost puse pe experiența Republicii Moldova în implementarea Acordului de Asociere cu UE și acțiunile de promovare a politicii concurențiale și a ajutorului de stat de la înființarea Consiliul Concurenței al Republicii Moldova în conformitate cu agenda și vectorul european a țării noastre.

Evenimentul a fost organizat de Instytut Allerhanda, în cadrul proiectului finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei și a întrunit reprezentanți ai mediului academic și asociațiilor de avocați. La conferință la fel au participat și reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei - Dl Havard Austad și reprezentanți ai ambasadei Republicii Moldova în Republica Polonă.

Acest eveniment a avut un impact pozitiv asupra colaborării cu autoritatea de Concurență din Polonia și un bun schimb de experiență în implementarea cu succes a cadrului normativ concurențial și a ajutorului de stat.

Consiliul Concurenței

04 noiembrie 2015

 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next