Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Aspectele economice ale cazurilor din domeniul concurenței abordate în cadrul unui atelier de lucru din Budapesta (Ungaria)

Aspectele economice ale cazurilor din domeniul concurenței abordate în cadrul unui atelier de lucru din Budapesta (Ungaria)

           
29.10.2015   1507 Accesări     Cuvinte cheie ↓

În perioada 20 - 23 octombrie 2015, în orașul Budapesta (Ungaria) a avut loc un seminar cu tematica Aspecte economice actuale ale cazurilor din domeniul concurenței, organizat de către Centrul Regional de Concurență al OECD, aflat Budapesta (Ungaria). La acest eveniment, în calitate de reprezentanți ai Consiliului Concurenţei au participat Diana Rusuhanu, controlor superior de stat, Direcţia Abuz de Poziţie Dominantă şi Alexandru Zagarniuc, controlor superior de stat, Direcţia Anticartel.

În cadrul seminarului au fost prezentate din punct de vedere teoretic și practic metodele economice folosite de autoritățile de concurență din Franța, Suedia, Danemarca, Ungaria și România la evaluarea concentrărilor economice și a practicilor anticoncurențiale. Cunoștințele obținute au fost fortificate prin participarea reprezentanților Consiliului Concurenței la rezolvarea unor exerciții ipotetice propuse de către organizatorii seminarului cu privire la determinarea pieței relevante cu ajutorul testului SSNIP, analiza unui caz de concentrare economică și a unui caz de abuz de poziție dominantă prin micșorarea marjei.

Alt subiect abordat în cadrul seminarului a fost modalitatea de prezentare a rezultatelor analizelor economice într-o formă clară și concisă pentru a fi accesibilă juriștilor și judecătorilor.

De asemenea, la acest seminar au participat reprezentanţii autorităţilor de concurenţă din Albania, Armenia, Belorus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Georgia, Kazahstan, Kosovo, Kârgâstan, Macedonia, Muntenegru, România, Rusia și Serbia.

Consiliul Concurenței

29.10.2015

 

 

Budapesta (Ungaria) Budapesta (Ungaria)
 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next