Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Consolidarea colaborării în cadrul proiectelor realizate cu suportul Băncii Mondiale

Consolidarea colaborării în cadrul proiectelor realizate cu suportul Băncii Mondiale

           
12.03.2015   1780 Accesări    

În perioada 04-05 martie 2015,  Consiliul Concurenței  și reprezentanții Băncii Mondiale,  s-au întrunit în cadru unor ședințe de lucru pentru a discuta proiectele comune.

Astfel, în data de 04 martie 2015, la sediul Consiliului Concurenței, s-a desfășurat ședința de lucru în cadrul căreia au fost abordate subiecte privind implementarea și utilizarea Sistemului Informaţional Registrul Ajutoarelor de Stat din Moldova (SIRASM).

 Creat cu suportul nemijlocit al Băncii Mondiale, acest sistem are drept scop instituirea unui mecanism de monitorizare a ajutoarelor de stat acordate şi colaborarea eficientă între furnizorii de ajutor de stat şi Consiliul Concurenţei.

Totodată,  în data de 05 martie curent, reprezentanții Consiliului Concurenței și a  Băncii Mondiale  au discutat asupra studiului  privind  ”Analiza sectoarelor economice pentru a identifica obstacolele majore privind concurența”, realizat de Compania Human Toolkit pentru  Consiliul Concurenței în cadrul Proiectului Băncii Mondiale “Ameliorarea competitivităţii” CEP II.

Obiectivul studiului, este de a determina sectoarele de prioritate ale economiei Republicii Moldova în care sunt prezente obstacole majore în calea concurenței și unde eforturile de a elimina practicile anti-concurențiale ar putea avea un impact potențial semnificativ asupra condițiilor de concurență în aceste sectoare și asupra economiei Republicii Moldova.

 

Consiliul Concurenței

10.03.2015

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next