Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Apelul de Propuneri de Proiect nr. 4 al Fondului pentru Eficienţă Energetică - autorizat de Consiliul Concurenţei

Apelul de Propuneri de Proiect nr. 4 al Fondului pentru Eficienţă Energetică - autorizat de Consiliul Concurenţei

           
14.11.2014   278 Accesări    

     Consiliul Concurenţei, a examinat notificarea parvenită de la Fondul pentru Eficienţă Energetică privind instituirea unei scheme de ajutor de stat aferente Apelului de Propuneri de Proiect nr. 4 în domeniul Eficienţei Energetice şi valorificării Surselor de Energie Regenerabilă.

     Fondul se va axa pe oferirea suportului financiar pentru proiectele sau părţile componente ale acestora care presupun măsuri Eficienţă Energetică şi/ sau valorificare a Surselor de Energie Regenerabilă pentru reabilitarea clădirilor din toate sectoarele economiei naţionale.

     Sumele prevăzute pentru finanţarea proiectului se vor încadra în limite de la 300 mii lei pînă la 5 mln. lei per beneficiar.

     Astfel, în baza Deciziei Plenului Consiliului Concurenţei nr. 38 din 27.10.2014, măsura notificată de către Fondul de Eficienţă Energetică, constînd în instituirea unei scheme de finanţare a proiectelor orientate spre protecţia mediului, constituie ajutor de stat în sensul art. 3 din Legea cu privire la ajutorul de stat nr. 139 din 15.06.2012.

     Consiliul Concurenţei a autorizat schema de ajutor de stat pentru protecţia mediului. Furnizorul va notifica ajutorul de stat individual acordat în baza prezentei scheme în cazul în care acesta va depăşi pragul de minimis.

     Totodată, în cazul modificării bugetului schemei de ajutor de stat în vederea majorării acestuia cu mai mult de 20%, furnizorul va notifica Consiliul Concurenţei.

 

Consiliul Concurenței

13 noiembrie 2014

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next