Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  O nouă decizie a Consiliului Concurenţei menţinută în vigoare de Curtea Supremă de Justiţie

O nouă decizie a Consiliului Concurenţei menţinută în vigoare de Curtea Supremă de Justiţie

           
04.11.2014   767 Accesări    

     Prin Decizia Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ lărgit al Curţii Supreme de Justiţie din 29.10.2014, recursul declarat de Î.C.S. ,,RED Union Fenosa” S.A. a fost respins, fiind astfel menţinută Decizia Consiliului Concurenţei.

     Menţionăm că Plenul Consiliului Concurenţei a calificat drept abuz de poziţie dominantă impunerea transmiterii cu titlu gratuit a utilajului S.C. ,,Magic-Cons” S.R.L., prin încheierea contractului, la balanţa Î.C.S. ,,RED Union Fenosa” S.A.

     În motivarea deciziei sale, instanţa supremă a reiterat că, Î.C.S. ,,RED Union Fenosa” S.A., unicul furnizor de energie electrică în municipiul Chişinău, nu a respectat prevederile legale în vigoare la eliberarea avizului de racordare, iar S.C. ,,Magic-Cons” S.R.L. din cauza necesităţii stringente în aprovizionare cu energie electrică, a fost constrâns să accepte condiţiile nefavorabile impuse de furnizor.

     Precizăm că, Decizia Curţii Supreme de Justiţie este definitivă şi irevocabilă.

     Pentru detalii accesati:  Decizia Curţii Supreme de Justiţie nr.3ra-1056/14  din 16 octombrie 2014

Consiliul Concurenței

04 noiembrie 2014

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next