Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Participarea Consiliului Concurenței la consultări a Băncii Mondiale la Tbilisi, GEORGIA

Participarea Consiliului Concurenței la consultări a Băncii Mondiale la Tbilisi, GEORGIA

           
08.10.2014   2213 Accesări    

     În perioada 25-26 septembrie 2014, în oraşul Tbilisi, GEORGIA au avut loc consultări cu privire la revizuirea Politicii de Achiziţii a Băncii Mondiale. La aceste consultări Consiliul Concurenţei a fost reprezentat de dl Ion ŢĂRNĂ, Şef adjunct al Direcţiei Juridice.   

     În cadrul întîlnirii a fost discutat noul document de politici al Băncii Mondiale în domeniul achiziţiilor, fiind abordate şi aspecte cu privire la modalitatea de asigurare a desfăşurării procedurii de achiziţii cu respectarea normelor din domeniul concurenţei.

     Reprezentanţii Băncii Mondiale au prezentat noul concept al procedurii şi politicii ce urmează a fi aplicate în domeniul achiziţiilor, unul dintre pilonii principali ai prezentării fiind axat şi pe crearea unor noi mecanisme de desfăşurare a licitaţiilor internaţionale competitive.

     În cadrul consultărilor s-a discutat despre necesitatea realizării eficiente a unor licitaţii competitive la nivel internaţional, în condiţii de transparenţă, în vederea asigurării drepturilor egale tuturor participanţilor la aceste proceduri.

     Participarea în cadrul consultărilor organizate de Banca Mondială a fost una utilă, fiind acumulate cunoștințe noi referitor la procedura de desfășurare a achizițiilor publice prin prisma impactului acestora asupra concurenței cît și asupra noului document de politici al Băncii Mondiale în domeniul achiziţiilor.

 

Consiliul Concurenţei

07.10.2014

Arrow Prev

             

        

Arrow Next