Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Semnarea acordului de colaborare dintre Consiliul Concurenţei şi Banca Mondială pentru crearea reţelei naţionale a ajutorului de stat

Semnarea acordului de colaborare dintre Consiliul Concurenţei şi Banca Mondială pentru crearea reţelei naţionale a ajutorului de stat

           
26.11.2013   342 Accesări    

     Vineri, 15 Noiembrie în urma negocierilor, desfășurate pe parcursul acestui an Consiliul Concurenței a semnat un acord de cooperare cu Banca Mondială, care va asigura elaborarea si lansarea Sistemului Informațional al Registrului Ajutorului de Stat din Moldova (SIRASM).

     SIRASM este un portal electronic pentru monitorizarea notificărilor ajutorului de stat. Astfel fiecare furnizor al ajutorului de stat, va putea notifica Consiliul online, fără să fie nevoie să se deplaseze la sediul acestuia. Președintele Consiliului Concurenței a declarat: ” Crearea acestui portal, pe de o parte, va aduce mai multă transparență și eficiență în administrarea finanțelor publice, pe de altă parte este încă un pas spre integrarea în Uniunea Europeană”.

     Republica Moldova este primul stat în spațiul CSI care a adoptat Legea Ajutorului de Stat. Crearea unui portal electronic pentru notificarea ajutorului de stat este o noutate de talie mondială.

     Legea cu privire la Ajutorul de Stat a intrat în vigoare în iulie 2012, și este rezultatul eforturilor Consiliului Concurenței și al Uniunii Europene.

 

Consiliul Concurenței
21 noiembrie 2013

Arrow Prev

             

        

Arrow Next