Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Videoconferința Chișinău – Washington cu privire la prevederile legislației în domeniul publicității

Videoconferința Chișinău – Washington cu privire la prevederile legislației în domeniul publicității

           
24.07.2015   1434 Accesări    

Marți, 21 iulie 2015, reprezentanții Consiliului Concurenței au participat la videoconferința Chișinău – Washington cu experții Comisiei Federale de Comerţ (FTC) din SUA, organizată cu  suportul tehnic al Grupului Băncii Mondiale (GBM) la Chișinău,  în contextul relațiilor de colaborare stabilite anterior (Stabilirea relațiilor de cooperare bilaterală moldo - americane  ). 

În cadrul videoconferinței, experții FTC au vorbit despre activitatea organizației pe care o reprezintă, oferind colaboratorilor Consiliului Concurenței informații cu privire la partenerii și proiectele de colaborare. Marcantă în acest sens este colaborarea Comisiei cu diverse structuri externe, internaționale și asistența la nivel internațional pe care o oferă.

În deosebi, discuțiile s-au axat pe prevederile legislației SUA cu privire la publicitate și la spam. În acest context, experții FTC au împărtășit experiența lor în domeniu, prezentând cazuri relevante, tehnici și metode utilizate în vederea investigării cazurilor de încălcare a legislației.

Ca urmare, s-a convenit asupra unei posibile implementări a unor proiecte de asistenţă tehnică prin care Consiliul Concurenţei din Republica Moldova va putea beneficia de experienţa colegilor de peste Ocean, în special în ceea ce ține de implementarea cadrului normativ în domeniul publicității. 

CONSILIUL CONCURENȚEI

24.07.2015

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next