Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Implementarea celei de-a treia etape a Proiectului de asistență tehnică BERD

Implementarea celei de-a treia etape a Proiectului de asistență tehnică BERD

           
19.06.2015   2129 Accesări    

Consiliul Concurenței a beneficiat de suportul Băncii Europene de Dezvoltare și Reconstrucție (BERD) în vederea fortificării capacităţilor instituționale a autorității prin instruirea angajaților săi.

Astfel, în perioada 15-19 iunie 2015, colaboratorii Consiliului Concurenței al Republicii Moldova au participat la un training de instruire profesională.

În cadrul seminarelor experții care au oferit consultanță, au abordat subiecte privind studiile utile de piață și angajamentele. Astfel, au fost discutate modalitățile de stabilire a angajamentelor întreprinderilor pentru a stopa comportamentul ilegal, efectele anticoncurențiale și pentru a restabili mediul concurențial. Totodată, s-a făcut distincția între angajamentele structurale și comportamentale, s-a menționat necesitatea implementării lor în cazul abuzului de poziție dominantă și a concentrărilor economice. Prelegerile au îmbinat armonios materialul teoretic conceptual și studiile de caz  practice.

Reiterăm că Proiectului de asistență tehnică  BERD a fost lansat în ianuarie 2015 și se axează pe investigarea piețelor, incluzând un șir de activități cum ar fi: organizarea training-urilor, realizarea unui studiu al pieței/sectoarelor economice în care achizițiile publice au o pondere considerabilă, în vederea identificării problemelor de ordin concurențial și a elaborării recomandărilor relevante pentru soluționarea acestora, și activitatea de promovare a culturii concurențiale.

 

Consiliul Concurenței

19.06.2015

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next