Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  SIRASM-ul câștigă aprecierea și suportul în spațiul european

SIRASM-ul câștigă aprecierea și suportul în spațiul european

           
11.05.2015   5501 Accesări     Cuvinte cheie ↓

În data de 08 mai, în or. Viena, Austria a avut loc seminarul organizat de Secretariatul Comunității Energetice, privind ajutorul de stat acordat beneficiarilor ce prestează servicii de interes economic general. La acest eveniment Consiliului Concurenței a fost reprezentat de Ion MAXIM, membru al Plenului Consiliului Concurenței și Dumitru GÎRDEA, șef Direcția Ajutor de Stat Sectorial.

Seminarul a fost axat pe subiecte privind metodologia de evaluare a proiectelor de ajutor de stat din domeniul energetic, (sectorul energiei electrice, a cărbunelui), aplicarea regulilor ajutorului de stat în țările membre ale Comunității Energetice. 

In acest context, delegația Consiliului Concurenței a prezentat participanților la eveniment Sistemul informațional „Registrul ajutoarelor de stat din Moldova”, detaliind opțiunile, principiile de funcționare, oportunitățile și posibilitățile oferite de acesta.

Importanța acestui sistem unic, care permite efectuarea procedurii de notificare și raportare a ajutoarelor de stat on-line, contribuie la eficientizarea utilizării resurselor din bugetul de stat și permite fiecărui furnizor de ajutor de stat să completeze formularele în format electronic, a fost apreciată de toți participanții la eveniment, incitând discuții și întrebări suplimentare. 

În concluzie, dl Dirk BUSCHLE, Directorul adjunct al Secretariatului Comunității Energetice a menționat însemnătatea unui asemenea proiect inovativ atât pentru Republica Moldova cât și pentru întreg spațiu comunitar, prezentând disponibilitatea acordării suportului necesar în promovarea SIRASM-ului.

Ținem să menționăm că, Republica Moldova a devenit membru cu drepturi depline în cadrul Comunităţii Energetice Europene din anul 2010.

Consiliul Concurenței

11.05.2015 

 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next