Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Participarea Consiliului Concurenței la cea de-a 14-a şedinţă a Consiliului Coordonator al Publicităţii CIPA

Participarea Consiliului Concurenței la cea de-a 14-a şedinţă a Consiliului Coordonator al Publicităţii CIPA

           
30.04.2015   1172 Accesări    

La data de 24 aprilie 2015, în orașul Minsk, Republica Belarus, s-a desfășurat cea de-a 14-a ședință a Consiliului Coordonator al Publicității din cadrul Consiliului Interstatal pentru politica antimonopol. La acest eveniment, în calitate  de reprezentant al Consiliului Concurenţei, a participat Ilie Creciun, controlor de stat, Direcția Concurență Neloială.

În cadrul ședinței au fost abordate subiecte privind practica aplicării legislației cu privire la publicitate, aspecte legislative de plasare a publicității exterioare și alte aspecte privitoare la publicitate.

În acest sens autoritățile de concurenţă, membre ale Consiliului Coordonator al Publicităţii CIPA au prezentat aspectele specifice pieței publicitare și problemele cu care se confruntă.

Consiliul Concurenţei al Republicii Moldova, în cadrul ședinței, a participat cu o prezentare privind competențele și acțiunile implementate în vederea prevenirii încălcării legislaţiei cu privire la publicitate, în temeiul Legii cu privire la publicitate nr. 1227 din 27.06.1997, Legii concurenţei nr. 183 din 11.07.2012 şi Legii privind controlul de stat asupra activităţii de întreprinzător nr. 131 din 08.06.2012.

Totodată, reprezentanții organizațiilor profesionale obștești ce activează în domeniul publicității au prezentat date despre situația pieței publicitare din statele CSI precum și tendințele acesteia.

Consiliul Coordonator al Publicității este un organ consultativ permanent, creat pentru a asigura cooperarea autorităților statelor membre din cadrul Comunității Statelor Independente care au atribuții în domeniul activității de publicitate și a subiecților pieței publicității în vederea realizării Acordului de cooperare a statelor membre CSI în domeniul reglementării activității de publicitate.

Consiliul Concurenței

30.04.2015

Arrow Prev

             

        

Arrow Next