Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Experții din Ucraina instruiți în vederea implementării ajutorului de stat în sectorul energetic

Experții din Ucraina instruiți în vederea implementării ajutorului de stat în sectorul energetic

           
18.03.2015   2463 Accesări    

Marți,17 martie 2015, la sediul Consiliului Concurenței, a avut loc seminarul pentru delegaţia din Ucraina privind  implementarea ajutorului de stat în sectorul energetic.

Evenimentul s-a desfăşurat cu participarea reprezentanţilor din partea Ministerului Economiei al Republicii Moldova, care au vorbit despre modernizarea sectorului energetic în Moldova după semnarea Acordului de Asociere RM-UE şi a Tratatului de instituire a Comunităţii Energetice. Experții au prezentat colegilor din Ucraina strategia energetică a Republicii Moldova până în anul 2030, şi planurile de implementare a celui de-al treilea Pachet Energetic al UE. Participanții la eveniment au discutat despre mediul concurenţial pe pieţele energetice şi perspectivele de dezvoltare a energiei regenerabile în ambele state.

Totodată, în cadrul seminarului a fost analizată şi schema de ajutor de stat acordată în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă, notificată la Consiliul Concurenţei.

Experții Consiliul Concurenţei au împărtăşit experienţa privind monitorizarea  şi  inventarul ajutorului de stat. De asemenea au prezentat colegilor din Ucraina platforma  IT de raportare şi notificare a ajutorului de stat SIRASM.

Evenimentul s-a încheiat cu  discuţii libere  între reprezentanţii Republicii Moldova şi a Ucrainei privind problemele şi obiectivele de viitor în domeniul sectorului energetic.

Delegația din Ucraina preia experiența Republicii Moldova în domeniul Ajutorului de Stat

Consiliul Concurenței​ 

18.03.2015

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next