Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Implementarea celei de-a doua etape a Proiectului de asistență tehnică BERD

Implementarea celei de-a doua etape a Proiectului de asistență tehnică BERD

           
03.03.2015   1974 Accesări    

Consiliul Concurenței a beneficiat de suportul Băncii Europene de Dezvoltare și Reconstrucție (BERD) în vederea fortificării capacităţilor instituționale a autorității prin instruirea angajaților săi.

Astfel, în perioada 23-26 februarie 2015, colaboratorii Consiliului Concurenței al Republicii Moldova au participat la un training de instruire profesională, organizat de către compania de consultanță LEAR, contractată de BERD în vederea realizării acestui Proiect.

În cadrul seminarelor experții companiei LEAR și colaboratorii Consiliului Concurenței au abordat subiecte privind cadrul general al pieței relevante, metodele și tehnicile utilizate în identificarea substituibilității produselor, evaluarea competitivității și realizarea studiilor de caz. Ulterior, experții din partea BERD vor reveni în Moldova, la finele lunii martie, pentru a realiza un training similar în domeniul achiziţiilor publice.

Reiterăm că, Proiectului de asistență tehnică  BERD a fost lansat în ianuarie 2015 și se axează pe investigarea piețelor, incluzând un șir de activități cum ar fi: organizarea trainingurilor, realizarea unui studiu al pieții/sectoarelor economice în care achizițiile publice au o pondere considerabilă, în vederea identificării problemelor de ordin concurențial și a elaborării recomandărilor relevante pentru soluționarea acestora, și activitatea de promovare a culturii concurențiale.

Pentru detalii accesați

Consiliul Concurenței și Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) lansează un proiect comun

Consiliul Concurenței

03.03.2015

Arrow Prev

             

        

Arrow Next