Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Instruiri în vederea aplicării SIRASM-ului

Instruiri în vederea aplicării SIRASM-ului

           
04.12.2014   3863 Accesări     Cuvinte cheie ↓

     16 angajaţi ai direcţiilor de ajutor de stat, resurse umane și secretariat din cadrul Consiliului Concurenţei au participat joi, 4 decembrie 2014, la şedinţa de instruire privind utilizarea Sistemului Informaţional Registrul Ajutoarelor de Stat din Moldova (SIRASM). În cadrul şedinţei dl. Sergiu GAFTON, reprezentantul SRL Trimaran, întreprinderea care elaborează SIRASM-ul, a făcut o prezentare detaliată a sistemului, a vorbit despre principalele opţiuni şi posibilităţi ale acestuia, fiind pus accent pe ciclul de examinare a notificărilor şi raportărilor ajutoarelor de stat expediate de furnizori.

     Reprezentanţii Consiliului Concurenţei au avut posibilitatea să vină cu întrebări și propuneri referitor la funcţionarea SIRASM-ului unele dintre care vor contribui la îmbunătăţirea sistemului. Şedinţa de instruire reprezintă o etapă de implementare a SIRASM–ului și face parte din proiectul de elaborare și implementare a sistemului, creat cu suportul nemijlocit al Băncii Mondiale.

     Scopul acestui proiect este facilitarea procesului de notificare şi raportare a ajutoarelor de stat, prin instituirea unui mecanism de monitorizare a ajutoarelor de stat acordate şi colaborarea eficientă între furnizorii de ajutor de stat şi Consiliul Concurenţei.

 

 

Consiliul Concurenței

04 decembrie 2014

Arrow Prev

             

        

Arrow Next