Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  CONSOLIDAREA PARTENERIATULUI CU REPUBLICA SLOVACĂ: NOI OPORTUNITĂȚI ȘI AVANTAJE

CONSOLIDAREA PARTENERIATULUI CU REPUBLICA SLOVACĂ: NOI OPORTUNITĂȚI ȘI AVANTAJE

           
21.11.2014   2234 Accesări    

     Preşedintele Consiliului Concurenţei al Republicii Moldova, Viorica CĂRARE, a semnat, joi 20 noiembrie 2014, la Bratislava, cu omologul său slovac, Tibor MENYHART un Acord bilateral de cooperare între autorităţile de concurenţă din Republica Moldova şi Slovacia.

     Acordul bilateral de cooperare a fost semnat cu ocazia vizitei oficiale a delegației Consiliului Concurenței al Republicii Moldova în Slovacia, conduse de  Preşedintele Consiliului Concurenţei al Republicii Moldova, Viorica CĂRARE. Din delegație au făcut parte Emil GUȚU, Vicepreședintele Plenului Consiliului Concurenței, Ion MAXIM și Veaceslav GUȚUȚUI, membrii Plenului Consiliului Concurenței și Luminița ARAMĂ, Controlor principal de stat, Direcția ASER.

     Având în vedere parteneriatul lansat în octombrie curent, (vezi: Lansarea relațiilor de cooperare între Consiliul Concurenței și Ambasada Slovaciei la Chișinău), ambele autorități și-au expus voința să consolideze și mai mult relațiile reciproce prin extinderea cooperării comune într-o gamă largă de domenii.  Astfel, semnarea acestui acord va facilita schimbul de experienţă şi informaţii între autorităţi prin acordarea suportului în investigarea cazurilor internaţionale și lansarea parteneriatelor în cadrul proiectelor Europene. Totodată, acesta va contribui la fortificarea relațiilor de colaborare a părților în cadrul conferinţelor, seminarelor şi consultărilor cu privire la proiecte legislative.

     Programul vizitei cuprinde și şedinţa de lucru cu reprezentanții Consiliului Municipal Local din Šenkvice, din 21 noiembrie 2014. Subiectul principal abordat în cadrul ședinței fiind: Ajutorul de Stat - instrument viabil pentru accesarea fondurilor europene, întru realizarea unui schimb de experiență în domeniu. În această ordine de idei, reprezentanții Consiliului Municipal din Šenkvice au prezentat  mai multe exemple de ajutoare de stat care au fost acordate în regiunea Šenkvice, au vorbit despre evaluarea impactului ajutoarelor de stat  în domeniul dezvoltării regionale şi au oferit detalii privind procesul de monitorizare a ajutoarelor de stat.

     Un alt subiect abordat în cadrul discuțiilor a fost  formarea de parteneriate între cel puţin două autorităţi publice sau parteneriatul public privat ce constituie un avans net în special  în contextul  politicii de dezvoltare regională în acordarea ajutorului de stat. La fel şi punctele forte ale acestei asocieri  care presupune ca beneficiile  şi riscurile să fie împărţite în mod echitabil între parteneri.

 

 

Consiliul Concurenței

21 noiembrie 2014

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next